Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Καταλονία: Νέο τελεσίγραφο από την Μαδρίτη. Στο 'στόχαστρο' και ο αρχηγός της αστυνομίας

 
 
Τραβάει το σκοινί ο Πουτζντεμόν αδιαφορώντας για τα τελεσίγραφα της ισπανικής κυβέρνησης, η οποία επίσης σκληραίνει την στάση της απέναντι στην τοπική κυβέρνηση
 

Ο Καταλανός ηγέτης φέρεται αποφασισμένος να αγνοήσει και το νέο τελεσίγραφο της κυβέρνησης Ραχόι, την ώρα που ο εισαγγελέας ζητά να τεθεί υπό κράτηση ο αρχηγός της καταλανικής αστυνομίας.

 

Οι αρχές της Καταλονίας δεν θα συμμορφωθούν με την εντολή της ισπανικής κυβέρνησης προκειμένου την προσεχή Πέμπτη να αποσαφηνίσουν εάν έχουν κηρύξει ή όχι ανεξαρτησία από την Ισπανία, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο TV3, επικαλούμενο πηγές από την καταλανική κυβέρνηση.

Ο ηγέτης της περιφέρειας Κάρλες Πουτζντεμόν δεν ανταποκρίθηκε σήμερα στο τηλεσίγραφο της Μαδρίτης ώστε να απαντήσει "ναι" ή "όχι" και τώρα η ισπανική κυβέρνηση του έχει δώσει διορία έως την Πέμπτη προκειμένου να αλλάξει γνώμη, προειδοποιώντας ότι θα αναστείλει το καθεστώς αυτονομίας της Καταλονίας εάν ο ηγέτης της επιλέξει την απόσχιση.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της αστυνομίας

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας, Χοσέπ Λιουίς Τραπέρο αφέθηκε σήμερα ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους, όπως αποφάσισε το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας να παραμείνει υπό κράτηση, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια δικαστική πηγή.

Το δικαστήριο απαγόρευσε στον αξιωματικό, που θεωρείται ότι πρόσκειται στον πρόεδρο Κάρλες Πουτζντεμόν, να φύγει από τη χώρα και του επέβαλε να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες ενώπιον δικαστή.

Νωρίτερα, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ισπανίας ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση, χωρίς δικαίωμα εγγύησης, ο Χοσέ Λιουίς Τραπέρο, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας με την κατηγορία της ανταρσίας.

 
Περισσότερα: Καταλονία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER