Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κι όμως, απέκλεισαν καμήλες από διαγωνισμό ομορφιάς λόγω μπότοξ

 
 
Εκτός των φιναλίστ στο 'King Abdulaziz Camel Festival' 12 καμήλες που κρίθηκε ότι είχαν παραβιάσει τους κανονισμούς
 

Καταρχάς αν κάπου εδώ αναρωτιέστε αν γίνονται διαγωνισμοί ομορφιάς με μοντέλα καμήλες ή αν πρόκειται για τρολιά, η αλήθεια είναι ότι στη Σαουδική Αραβία μια χαρά γίνονται. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του φεστιβάλ 'King Abdulaziz Camel Festival' που πραγματοποιείται στο Ριάντ κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα της βασιλικής οικογένειας και διαρκεί 28 ημέρες.

 

Κι όπως συμβαίνει στον δικό μας κόσμο φαίνεται ότι και οι καμήλες θέλουν το μποτοξάκι τους για να τα βγάλουν πέρα με τον ανταγωνισμό.

Αυτές λοιπόν οι μικρές ενέσεις ομορφιάς ήταν η αιτία να αποκλειστούν απ' τον φετινό διαγωνισμό 12 καμήλες, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες τους τις είχαν υποβάλει σε θεραπείες με μπότοξ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έπαθλο είναι 57 εκατομμύρια δολάρια, ποσό δηλαδή διόλου ευκαταφρόνητο για να σηκώνουν παραβιάσεις του κανονισμού οι κριτές.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι πέρυσι αναθεωρήθηκε ο κανονισμός και μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι αποκλείονται καμήλες που διαπιστώνεται ότι έχουν φουσκώσει τα χείλη τους, έχουν ξυριστεί, έχουν βάψει σημεία του σώματός τους ή φέρουν αλλαγές πέρα της φυσικής τους εμφάνισης.

Εκτός απ' τον διαγωνισμό ομορφιάς υπάρχουν επίσης βραβεία για την πιο γρήγορη καμήλα, φωτογραφίας, υπακοής και τέχνης με μαλλιά καμήλας.

Πέρυσι το φεστιβάλ μετακόμισε στα προάστια της πρωτεύουσας απ' την έρημο όπου γινόταν μέχρι τώρα, κάτι που επίσης δείχνει τη σημασία που του δίνουν ως θεσμό.

Με πληροφορίες από Daily Mail, (AP Photo/Kamran Jebreili)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER