Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Δημοψήφισμα στην Καταλονία: 'Θα αντιστεκόμαστε ειρηνικά κι όσο αντέξουμε' λέει ο Αρουφάτ

 
 
"Το σχέδιό μας σήμερα είναι να γίνουμε η καταλανική Δημοκρατία. Είναι ένα πλάνο για το λαό" λέει στέλεχος του CUP και εκ των πρωτεργατών του εγχειρήματος, εκφράζοντας την ελπίδα πως όλα θα κυλήσουν ειρηνικά
 

Της απεσταλμένης στη Βαρκελώνη Ιωάννας Κλεφτόγιαννη

«Θα αντιστεκόμαστε ειρηνικά και όσο αντέξουμε», είναι η τακτική που θα εφαρμόσει απέναντι στην κυβέρνηση Ραχόι το αντικαπιταλιστικό CUP, που  είναι σε κοινό μέτωπο με την κυβέρνηση της Καταλoνίας για το Δημοψήφισμα, σύμφωνα με τον Κιμ Αρουφάτ, μέλος του στο παρελθόν του καταλανικού κοινοβουλίου , στέλεχος του CUP και τον εκπρόσωπό του στις σημερινές κρίσιμες συνομιλίες για τις εξελίξεις  στη χώρα στο κυβερνητικό Μέγαρο με τον πρόεδρο της Καταλoνίας και τους κυβερνητικούς εταίρους του. Τη χτεσινή μέρα την πέρασε κι αυτός  πάντως στα σχολεία της Καταλoνίας . Την ώρα που μιλάμε  ξαφνικά ξεκινά ένας ρυθμικός ήχος. Είναι ακριβώς δέκα.Είναι η ώρα που οι Καταλανοί βγαίνουν από τα σπίτια τους και χτυπάνε με ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι ένα σκεύος, ηλεκτρίζοντας την ατμόσφαιρα.

 

«Η ισπανική κυβέρνηση προκάλεσε αυτή την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα, και μάλιστα  κόμματα που κάνανε συμφωνία με τους Φασίστες στο παρελθόν και δεν παρέδωσαν στη χώρα ένα σύνταγμα  αντιδημοκρατικικό  που αντιτείνεται στη δυνατότητά μας να ορίσουμε τους εαυτούς μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει», τονίζει στο News 24/7 o Aρουφάτ. «Το σχέδιό μας σήμερα είναι να  γίνουμε η καταλανική Δημοκρατία. Είναι ένα πλάνο για το λαό. Χάρη στην κινητοποίησή του  τα καταφέραμε».

‘Ολοι τον ρωτάνε τι θα γίνει τελικά; «Δεν ξέρουμε. Κανείς δεν ξέρει. Ο κόσμος είναι καλά οργανωμένος, έχει καταλάβει τα σχολεία. Ο αστάθμητος παράγων είναι η αστυνομία. Δεν ξέρουμε τι  εντολές έχει. Σκοπεύει να μπει το βράδυ ή το πρωί στα σχολεία ; Θα ασκήσει βία; Το πιο σημαντικό είναι ότι εμείς είμαστε πολλοί και θα αντισταθούμε ειρηνικά. Δεν θέλουμε βία  να αμαυρώσει το Δημοψήφισμα».

(Φωτογραφία: AP Photo/Emilio Morenatti)

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER