Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κίνα: Η κορεατική κρίση δεν λύνεται μόνο με κυρώσεις

 
 
Την ώρα που ο κινέζος ΥΠΕΞ τόνιζε την ανάγκη διαλόγου για το κορεατικό ζήτημα στον Γερμανό ομόλογό του, η Σεούλ ανακοίνωσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Πιονγιανγκ
 

Όλο και πιο σοβαρή γίνεται η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο και δεν πρέπει να βγει εκτός ελέγχου, φέρεται να ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, στον γερμανό ομόλογό του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.

 

Η λύση στο κορεατικό ζήτημα δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά στην επιβολή κυρώσεων και όχι στις συνομιλίες, τόνισε ο κινέζος ΥΠΕΞ, κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ν. Κορέα: Πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Πιονγιάνγκ

Πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 8 εκατ. δολαρίων για την Β. Κορέα ενέκρινε η Σεούλ.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης, η βοήθεια αυτή θα χορηγηθεί στο πλαίσιο πολιτικής βοήθειας προς την Β. Κορέα, η οποία δεν επηρεάζεται από την ένταση στη Χερσόνησο και τις σκληρές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τον ΟΗΕ.

Βοήθεια οικονομικού ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε προϊόντα διατροφής, ετοιμάζεται να αποστείλει η Σεούλ, για τα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες, μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (World Food Programme) του ΟΗΕ, ενώ δρομολογείται η αποστολή φαρμακευτικής βοήθειας οικονομικού ύψους 3,5 εκατομμύρια δολάρια μέσω της UNICEF.

Η ακριβής ημερομηνία αποστολής της βοήθειας, όπως και το μέγεθος της θα επιβεβαιωθούν αργότερα, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

Πληροφορίες:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία: Lintao Zhang/Pool Photo via AP

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER