Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ξανά προς συζήτηση η ανεξαρτησία της Σκωτίας

 
 
Το Brexit δημιουργεί πονοκέφαλο στους Σκωτσέζους, που ψάχνουν τρόπο να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 

«Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τη σημερινή θέση της Σκωτίας στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζον. «Η επιλογή της ανεξαρτησίας πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι. Το Brexit δεν είναι πρόβλημα που δημιούργησε η Σκωτία», δήλωσε η Στέρτζον σε συνέντευξη Τύπου.

 

Η Σκωτία, δήλωσε η Στέρτζον, χρειάζεται μια θεμελιώδη αναθεώρηση της συμφωνίας εκχώρησης εξουσιών στο Εδιμβούργο και οι εξουσίες για τη μετανάστευση είναι κρίσιμης σημασίας για να προστατευθούν τα συμφέροντά της

«Τα συμφέροντα της Σκωτίας εντός του Ηνωμένου Βασιλείου απαιτούν ότι πρέπει να επανεξεταστούν εκ βάθρων οι εξουσίες του Κοινοβουλίου της Σκωτίας», ανέφερε στον πρόλογο των προτάσεών της για το Brexit με τίτλο «Η θέση της Σκωτίας στην Ευρώπη».

Στο Λονδίνο, ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η πρωθυπουργός θα εξετάσει προσεκτικά της προτάσεις της Σκωτίας. Πρόσθεσε, ωστόσο: «Η θέση μας είναι ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα (για την ανεξαρτησία). Έγινε δημοψήφισμα, μόλις πριν από δύο χρόνια, το αποτέλεσμα ήταν πολύ καθοριστικό (και) οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συμμορφωθούν με το αποτέλεσμα».

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER