Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κύπρος: Η Βρετανία συστήνει αυτοσυγκράτηση έναντι των τουρκικών προκλήσεων

 
 
Ο βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας την εξεύρεση συμφωνίας για την Κύπρο, συνδέοντας έτσι και το κυπριακό με την διαχείρηση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ
 

Αυτοσυγκράτηση για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ συνέστησε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον. Σε ερώτηση του Euronews ο κύριος Τζόνσον ανέφερε ότι αυτό που δείχνει η παρούσα κατάσταση είναι η ζωτική σημασία να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο.

 

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η εν γένει πολιτική μας είναι υπέρ της αυτοσυγκράτησης σε τέτοιες ενέργειες. Αλλά αυτό που δείχνει είναι η ζωτική σημασία να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο και γιατί ήταν τόσο ντροπιαστικό που πέρσι στο Κραν Μοντανά δεν φτάσαμε σε αυτό. Σχεδόν φτάσαμε αλλά δεν το πετύχαμε. Πρέπει να έχουμε μία συμφωνία για την Κύπρο, διότι μεταξύ άλλων πραγμάτων αυτή ( η συμφωνία) θα είναι και η λύση στο δύσκολο ερώτημα του πώς θα γίνει η διαχείριση των πηγών υδρογονανθράκων στο νησί».

«Ελπίζω να μπορέσουμε να επιτύχουμε μία συμφωνία φέτος, Θεού θέλοντος», ανέφερε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί "Θεούς και Δαίμωνες" και αξιώνει πως κάθε δραστηριότητα στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να πάρει την έγκριση της Άγκυρας. "Κανένα βήμα δεν μπορεί να γίνει στην περιοχή χωρίς την άδεια της Τουρκίας. Ίσως η Γαλλία να προσπαθήσει να κάνει κάτι παρόμοιο στο μέλλον με την Total ή η Αμερική με την Exxon. Είναι όμως αδύνατο για εμάς να επιτρέψουμε την παραβίαση των διακιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων που εκπορεύονται από το διεθνές δίκαιο" σημείωσε σε δημοσιογράφους την Παρασκευή ο Τούρκος ηγέτης.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 
Περισσότερα: Κυπριακό, Κύπρος

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER