Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κύπρος: Ποινικοποιούνται τα αδικήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς

 
 
Την γνωστή και ως "Σύμβαση της Λευκωσίας" επικύρωσε ομόφωνα η Κυπριακή Βουλή
 

Την Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) για τα αδικήματα κατά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς κάθε χώρας, κύρωσε σήμερα ομόφωνα η κυπριακή Βουλή. Η σύμβαση για να τεθεί σε εφαρμογή πρέπει να επικυρωθεί από τα Κοινοβούλια πέντε χωρών.

 

Είναι γνωστή ως «Σύμβαση της Λευκωσίας» και άνοιξε προς υπογραφή κατά τη διάρκεια της 127ης Συνόδου της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στα πλαίσιο της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή στη Λευκωσία στις 19 Μαΐου 2017. Η σύμβαση έχει υπογραφεί από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Αρμενία, το Μεξικό, το Σαν Μαρίνο, την Πορτογαλία, την Σλοβακία, την Ουκρανία και την Ιταλία.

Πριν την ψηφοφορία, η βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου, η οποία είναι και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), είπε ότι «είναι η πρώτη φορά, που μέσω μιας Σύμβαση υπάρχει η δυνατότητα για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από παράνομες δραστηριότητες». Πρόσθεσε ότι πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία της κυπριακής κυβέρνησης, που έχει αναγνωριστεί από όλους.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AP Photo/Petros Karadjias)

 
Περισσότερα: Κύπρος

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER