Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Με ρουκέτες υποδέχθηκαν στην Καμπούλ τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

 
 
Την ευθύνη για την επίθεση, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας, ανέλαβαν οι Ταλιμπάν
 

Επίθεση με ρουκέτες σημειώθηκε σήμερα κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, ενώ λίγο πριν είχε φτάσει στην αφγανική πρωτεύουσα ο  υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.

 

Εκτός απ' τον αμερικανό αξιωματούχο  τη χώρα επισκέπτεται σήμερα και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν με τη διοίκηση της επιχείρησης Αποφασιστική Υποστήριξη και τις αφγανικές αρχές, ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της επικείμενης ενίσχυσης των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Την ευθύνη για την επίθεση με συνολικά 6 ρουκέτες ανέλαβαν μετά από λίγο οι Ταλιμπάν και ευτυχώς δεν σημειώθηκαν.  Κανονικά η κίνηση στο αεροδρόμιο, όπως διευκρίνισε ο Νατζίμπ Ντάνις, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ εμπλέκονται στον πόλεμο στο Αφγανιστάν από το 2001 και έχουν ήδη στη χώρα 11.000 άνδρες, ενώ προετοιμάζονται να στείλουν επιπλέον 3.000.

Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει από το ΝΑΤΟ να ενισχύσει και εκείνο τις δυνάμεις του που συμμετέχουν στην επιχείρηση Αποφασιστική Υποστήριξη, η οποία μετρά αυτή τη στιγμή 5.000 άνδρες από όλες τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Φωτογραφία: AP Photo/Musadeq Sadeq

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER