Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μεγαλύτερη ποινή για τον Πιστόριους ζητούν οι εισαγγελείς

 
 
Η χαμηλή ποινή του επιβλήθηκε επειδή οι δικαστές έκαναν δεκτό τον ισχυρισμό ότι νόμιζε πως πυροβολούσε κάποιον κλέφτη
 

Την αύξηση της ποινής που έχει επιβληθεί στον Όσκαρ Πιστόριους αναμένεται να ζητήσουν σήμερα εισαγγελείς στην Νότιο Αφρική.Αιτιολογικό για αυτή την κίνηση είναι το γεγονός ότι τα έξι χρόνια που εκτίει για την δολοφονία της συντρόφου του είναι "σοκαριστικά λίγα".

 

Τα επιχειρήματα της Εθνικής Εισαγγελικής Αρχής θα εκτεθούν σε ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο του Μπλούμφοντέιν σε μία μόνο ημέρα, ερήμην του Πιστόριους.

Η απόφαση των δικαστών για τον 30χρονο παραολυμπιονίκη που πυροβόλησε και σκότωσε την φίλη του Ρίβα Στέενκαμπ το 2013, θα ανακοινωθεί σε μελλοντική ημερομηνία.

Την πυροβόλησε τέσσερις φορές ενώ εκείνη ήταν κλειδωμένη στο μπάνιο του σπιτιού του. Δήλωσε αθώος στη δίκη του το 2014 λέγοντας ότι την πέρασε για κλέφτη.

Ο παραολυμπιονίκης αρχικά καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία, κατηγορία ωστόσο που το εφετείο μετέτρεψε στη συνέχεια σε δολοφονία.

Η μικρότερη ποινή για την κατηγορία της δολοφονίας στη Νότιο Αφρική είναι 15 χρόνια, αλλά στον Πιστόριους επιβλήθηκαν μόνο έξι επειδή το δικαστήριο έκανε δεκτούς άλλους παράγοντες, όπως τον ισχυρισμό του ότι νόμιζε πως πυροβολούσε κάποιον κλέφτη.

Πηγή:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία:AP Photo/Shiraaz Mohamed,

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER