Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μέι προς Τουσκ: Το Brexit θα γίνει, ήταν σαφής ο λαός

 
 
Το Λονδίνο ξεκαθαρίζει πως ο λαός αποφάσισε, απορρίπτοντας τις συστάσεις περί νέας προσφυγής στις κάλπες
 

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει κανονικά τη διαδικασία εξόδου απ' την ΕΕ επανέλαβε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, απαντώντας στις νέες έμμεσες συστάσεις του Ντόναλντ Τουσκ να το ξανασκεφτούν.

 

«Νομίζω ότι υπήρξαμε απολύτως σαφείς, ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό είναι που θα κάνουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διαβεβαίωσε στο Στρασβούργο ότι η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει «πάντα ανοικτή» σε μια αλλαγή γνώμης από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ό,τι αφορά το Brexit, ενώ η ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος επανήλθε στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες.

«Εάν η βρετανική κυβέρνηση εμμείνει στην απόφαση να αποχωρήσει, το Brexit θα γίνει μια πραγματικότητα με όλες τις αρνητικές συνέπειες τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς, εκτός κι αν υπάρξει μια αλλαγή γνώμης από την πλευρά των Βρετανών φίλων μας», δήλωσε ο Τουσκ ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Στην ευρωπαϊκή ήπειρο, οι καρδιές μας είναι πάντα ανοικτές», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Τουσκ απηχούσαν οι δηλώσεις και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο Ντόναλντ Τουσκ «δήλωσε ότι η πόρτα παραμένει ανοικτή, αλλά θα ήθελα αυτό να το ακούσουν στο Λονδίνο», δήλωσε ο Γιούνκερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Περισσότερα: Brexit

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER