Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Νέα επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ: Βομβαρδιστικά πάνω από την Κορέα

 
 
Κοινή στρατιωτική άσκηση πραγματοποίησαν ΗΠΑ, Ν. Κορέα και Ιαπωνία, ενώ ο αμερικανικός πρόεδρος πραγματοποίησε σύσκεψη για να εξετάσει τις κινήσεις του απέναντι στην Πιονγιανγκ
 

Νέα υπερπτήση πραγματοποίησαν αμερικανικά βομβαρδιστιά Β-1-Β πάνω από την χερσόνησο της Κορέας.

 

Η νέα αυτή αμερικανική επίδειξη δύναμης, έρχεται εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης στην κορεατική χερσόνησο, εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγιανγκ.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B συμμετείχαν για πρώτη φορά σε νυχτερινά γυμνάσια μαζί με ιαπωνικά και νοτιοκορεατικά μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή της θάλασσας της Ιαπωνίας.

Μετά την είσοδό τους στον νοτιοκορεατικό εναέριο χώρο, τα αμερικανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ασκήσεις με πυραύλους αέρος-εδάφους στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Νοτίου Κορέας και στη συνέχεια επανέλαβαν την άσκηση στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ν. Κορέας και ΗΠΑ.  

Στο αμερικανικό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας το ζ ήτημα της Κορέας

Οι διαθέσιμες επιλογές του απέναντι σε ενδεχόμενη επίθεση από την Β. Κορέα τέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του αρμόδια για την άμυνα.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, ο υπουργός Άμυνας Τζον Μάτις και ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ενημέρωσαν τον Τραμπ.

 

(Πληροφορίες: ΑΜΠΕ, Φωτογραφία:AP Photo/Ahn Young-joon)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER