Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Νέες επιδρομές στη Συρία: Νεκρά πάνω από 100 μέλη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων

 
 
"Στήριξη της τρομοκρατίας" χαρακτήρισε η Δαμασκός την επίθεση του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού εναντίον φιλοκυβερνητικών δυνάμεων
 

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετάδωσε σήμερα ότι ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους βομβάρδισε συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ της ανατολικής Συρίας.

 

Οι ανακοινώσεις της συριακής κυβέρνησης που μεταδόθηκαν από διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας έκαναν λόγο για «νέα επίθεση» και «απόπειρα στήριξης της τρομοκρατίας».

«Οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού βομβαρδίζουν τις λαϊκές δυνάμεις που μάχονται κατά του Νταές και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανατολικά του ποταμού Ευφράτη και υπάρχουν αναφορές για θύματα», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού δήλωσε σήμερα ότι εκτιμά σε περισσότερα από 100 τα μέλη των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων που σκοτώθηκαν όταν ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και οι τοπικοί εταίροι του –οι λεγόμενες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απέκρουσαν μια ευρείας κλίμακας, συντονισμένη επίθεσή τους αργά το βράδυ της Τετάρτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

«Εκτιμάμε σε περισσότερα από 100 τα μέλη των φιλοκυβερνητικών συριακών δυνάμεων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια σύγκρουσης με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και τις δυνάμεις του συνασπισμού», επεσήμανε ο αξιωματούχος της CentCom.

Τα πλήγματα, που ξεκίνησαν την Τετάρτη, εξαπολύθηκαν ως απάντηση σε μια «απρόκλητη επίθεση εναντίον του γενικού αρχηγείου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι είκοσι με τριάντα όλμοι και ρουκέτες προσγειώθηκαν περίπου 500 μέτρα από το γενικό αρχηγείο.

Ο συνασπισμός απάντησε με πυρά του πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές. Περίπου 500 άνδρες του συνασπισμού συμμετείχαν στην αντεπίθεση αυτή, διευκρίνισε ο ίδιος.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν οκτώ χιλιόμετρα μακριά από το όριο που έχουν θέσει Ρωσία και ΗΠΑ κατά μήκος του Ευφράτη, με τις ρωσικές δυνάμεις να επιχειρούν στο βόρειο τμήμα και τις αμερικανικές στο ανατολικό.

«Αξιωματικοί του συνασπισμού βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με Ρώσους ομολόγους τους πριν, κατά τη διάρκεια κι έπειτα από την επίθεση», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER