Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Αιγύπτιος ο άνδρας που συνελήφθη για την επίθεση στο Λούβρο

 
 
Έφτασε στη Γαλλία τον περασμένο μήνα είπε πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Τι ανέφεραν οι πρώτοι πολίτες που ήταν στο σημείο
 

Ο άνδρας ο οποίος προσπάθησε κραδαίνοντας μια ματσέτα να μπει στο μουσείο του Λούβρου και τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα από πυρά στρατιωτών είναι υπήκοος της Αιγύπτου και έφθασε στη Γαλλία στα τέλη του Ιανουαρίου, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

 

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, είναι Αιγύπτιος πολίτης», είπε η πηγή αυτή.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η αστυνομία ο άνδρας κινήθηκε απειλητικά εναντίον των ανδρών της ασφάλειας του μουσείου. Όταν ο επιτιθέμενος απείλησε, έναν από τους στρατιωτικούς άνοιξε πυρ προκειμένου να αμυνθεί.

Ο άνδρας δέχτηκε πέντε σφαίρες και ως εκ τούτου τραυματίστηκε σοβαρά.

 

Πολίτες που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο κάνουν λόγο για ιδιαίτερη ένταση. "Βρίσκομαι στο Λούβρο, επικρατεί ΠΑΝΙΚΟΣ" σημειώνει ένας χρήστης του twitter. Επιπλέον, οι πρώτες εικόνες δείχνουν δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο μουσείο την ώρα της επίθεσης, να έχουν συγκεντρωθεί σε έναν χώρο. Η αστυνομία όπως όλα δείχνουν τους έχει ζητήσει να καθίσουν στο έδαφος.

 

Οι αρχές αναφέρουν πως στο μουσείο βρίσκονταν την ώρα του περιστατικού 250 άτομα, τα οποία και οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο. Οι επισκέπτες αναμένεται να εκκενώσουν το κτίριο σταδιακά, έπειτα από έλεγχο της αστυνομίας.

 
Περισσότερα: Γαλλία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER