Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Αμερικανός πεζοναύτης καταδικάστηκε για φόνο ιρακινού άοπλου πολίτη

 
 
Ένοχος κρίθηκε ένας Αμερικανός πεζοναύτης για τη δολοφονία ενός ιρακινού πολίτη με αναπηρία το 2006, δίπλα στον οποίο τοποθέτησε ένα φτυάρι προκειμένου να δικαιολογήσει την πράξη του με την δήθεν τοποθέτηση βόμβας από το θύμα
 

Ένας αμερικανός πεζοναύτης κρίθηκε ένοχος χθες για τη δολοφονία το 2006 ενός ιρακινού πολίτη με αναπηρία (ΑμεΑ), ένας φόνο που οι εισαγγελείς είπαν είχε διαπραχθεί από την επιθυμία να "σταλεί ένα μήνυμα" σε ένα ιρακινό χωριό που αντιστεκόταν, είπε ανώνυμα ένας αξιωματικός των πεζοναυτών.

 

Ο λοχίας Λώρενς Χάτσινς ΙΙΙ είχε αρχικά καταδικαστεί για φόνο, κλοπή και ψευδείς δηλώσεις για το θάνατο του άοπλου άνδρα. Η αρχική καταδίκη του αναιρέθηκε, αλλά ο Χάτσινς ξαναδικάστηκε για τρεις από τις τέσσερις αρχικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανόμενου και του φόνου.

Οι εισαγγελείς είχαν πει ότι ο Χάτσινς ηγούνταν μιας διμοιρίας πεζοναυτών η οποία σχεδίαζε να σταματήσει τη χρήση αυτοσχέδιων βομβών από ισλαμιστές στο ιρακινό χωριό Χαμντάνια στις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Απριλίου 2006. Όταν δεν μπόρεσαν να βρουν τον βομβιστή που υποψιάζονταν, πήγαν σ΄ένα γειτονικό σπίτι και πήραν έναν πρώην αστυνομικό με αναπηρία ο οποίος δεν ήταν ύποπτος, είπαν μάρτυρες στην πρώτη δίκη.

Ο Χάτσινς και οι άλλοι πεζοναύτες πυροβόλησαν τον 52χρονο Χασίμ Ιμπραίμ Αουάντ, πατέρα 11 παιδιών και παπού τεσσάρων, και τοποθέτησαν ένα Καλάσνικοφ και ένα φτυάρι δίπλα στο πτώμα για να υπαινιχθούν ότι προσπαθούσε να βάλει βόμβα, είπαν μάρτυρες.

Δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί ο δικηγόρος του λοχία για δηλώσεις.

(Πηγή: ΑΠΕ)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER