Κυριακή, 30 Απριλίου 2017
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Δεκάδες νεκροί από επίθεση της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

 
 
 
Τουλάχιστον 30 νεκροί από επιδρομές μαχητών της Μπόκο Χαράμ σε δύο χωριά στα βορειοανατολικά
 

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιδρομές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε δύο χωριά στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας, ανέφεραν χθες μέλη μιας οργάνωσης αυτοάμυνας που έχουν συστήσει πολίτες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sahara Reporters.

 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, ένοπλοι μαχητές της οργάνωσης λεηλάτησαν τα απομονωμένα χωριά Κασίφα και Γιακχάρι .

"Η Μπόκο Χαράμ κατέσφαξε 22 ανθρώπους στο χωριό Γιακχάρι, ανάμεσα τους και παιδιά και τα τρόφιμα μας λεηλατήθηκαν", δήλωσε μια πηγή της οργάνωσης αυτοάμυνας από την κοντινή πόλη Μπίου σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο.

Το βράδυ της Παρασκευής οχτώ άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο χωριό Κασίφα πριν οι μαχητές της οργάνωσης πυρπολήσουν το χωριό, πρόσθεσε η πηγή, σημειώνοντας πως: "Δεν υπάρχει τίποτε που να χει μείνει όρθιο εκεί, τη στιγμή που σας μιλάω".

Στόχος της οργάνωσης είναι η εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους στη βόρεια Νιγηρία. Οι δυνάμεις του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν ανακαταλάβει τα περισσότερα από τα εδάφη που κατείχε η Μπόκο Χαράμ, αλλά μέλη της συνεχίζουν να επιτίθενται εναντίον απομονωμένων χωριών.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus