Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ένας νεκρός από τους σεισμούς στην Ιταλία

 
 
Ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από την στέγη του σπιτιού του ενώ αγνοείται ένα άτομο, που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα
 

Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και ένας άλλος αγνοείται από τις σεισμικές δονήσεις μεγέθους έως 5.7 Ρίχτερ που έπληξαν την Τετάρτη την Ιταλία.

 

Ένας άνδρας έχασε την ζωή του στην τοποθεσία Καστέλ Καστάνια, έξω από την πόλη Τέραμο. Η στέγη του σπιτιού του υποχώρησε, εξαιτίας του σεισμού και της μεγάλης πίεσης του χιονιού, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5.

Ο αγνοούμενος καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα η οποία προκλήθηκε από την πρώτη σεισμική δόνηση, στις 10:25. Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο ζήτησε από τους κατοίκους της κεντρικής Ιταλίας να περιορίσουν, όσο γίνεται περισσότερο, τις μετακινήσεις τους.

Στο μεταξύ, πολλές ορεινές περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες, εξαιτίας των συνεχών χιονοπτώσεων. Στο χωριό Αματρίτσε πολλοί άστεγοι θα κοιμηθούν μέσα στην λυόμενη εκκλησία, διότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να επιστρέψουν στα λυόμενα και στα τροχόσπιτα. Κάτοικοι του χωριού Πίτσολι, στην περιφέρεια Αμπρούτσο, θα περάσουν την νύχτα στο τοπικό γήπεδο.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας και οι πυροσβέστες, νωρίτερα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα και το μικρό παιδί της, που δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους, το οποίο κατέρρευσε μερικώς, λόγω του σεισμού και της πίεσης του χιονιού.

Η Πολιτική Προστασία προσπαθεί, και αυτή την ώρα, να καθαρίσει τους δρόμους από το χιόνι που έχει «παγιδεύσει» κατοίκους δεκάδων οικισμών της κεντρικής Ιταλίας, μέσα στα σπίτια τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 
Περισσότερα: Σεισμός

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER