Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Επιτάχυνση των απελάσεων, θέλει η Μέρκελ

 
 
Η επίθεση στο Βερολίνο εγείρει πολλά ερωτήματα, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία συζήτησε την επιτάχυνση των απελάσεων με τον Τυνήσιο πρόεδρο
 

Την επιθυμία της κυβέρνησής της για επιτάχυνση της απέλασης όσων η αίτηση ασύλου τους έχει απορριφθεί, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον Τυνήσιο πρόεδρο Μπετζί Καΐντ Εσέμπσι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν.

 

Σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή η Μέρκελ, μετά τη δολοφονία από την ιταλική αστυνομία ενός Τυνήσιου αιτούντα άσυλο ο οποίος συνδέεται με την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, επεσήμανε πως το συμβάν εγείρει πολλά ερωτήματα και η κυβέρνησή της θα λάβει μέτρα για να βελτιώσει την ασφάλεια.

"Έχουμε επίσης σημειώσει πρόοδο φέτος στο πολύ σημαντικό θέμα της απέλασης Τυνήσιων πολιτών που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στη Γερμανία", είπε η Μέρκελ.

Και πρόσθεσε: "Είπα στον πρόεδρο της Τυνησίας πως πρέπει να επιταχύνουμε σημαντικά τη διαδικασία απέλασης και να αυξήσουμε τον αριθμό όσων στέλνονται πίσω".

Πηγή: Reuters

 
Περισσότερα: Μέρκελ, Γερμανία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER