Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Επίθεση Τραμπ σε εταιρεία που σταμάτησε να πουλά είδη με το σήμα της Ιβάνκα

 
 
Αντιδράσεις μετά τις επικρίσεις Τραμπ εναντίον αλυσίδας λιανικής που έπαψε να πωλεί είδη με το εμπορικό σήμα της κόρης του
 

Η εταιρεία Nordstrom Inc επέμεινε ότι η απόφασή της να μην πουλάει ενδύματα, κοσμήματα και άλλα είδη της μάρκας της κόρης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στα καταστήματά της ή στο διαδικτυακό της κατάστημα οφείλεται στην πορεία των πωλήσεων των ειδών με ετικέτα Ιβάνκα Τραμπ, μετά το σάλο που προκάλεσε η αντίδραση του μεγιστάνα νωρίτερα.

 

«Τον τελευταίο χρόνο, και ειδικά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, οι πωλήσεις της μάρκας μειώνονταν σταθερά, φθάνοντας σε ένα σημείο που δεν θα ήταν καλή απόφαση από επιχειρηματική άποψη να συνεχίσουμε (την πώληση) της γραμμής της προς το παρόν», ανέφερε η αλυσίδα λιανικής στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Η Nordstrom συμπλήρωσε ότι η Ιβάνκα Τραμπ ενημερώθηκε για την απόφαση αυτή στις αρχές του Ιανουαρίου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της αλυσίδας για την απόφασή της, που χαρακτήρισε «φρικτή» σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η κίνηση του Ρεπουμπλικάνου προκάλεσε αντιδράσεις και ήγειρε ανησυχίες για την αξιοποίηση του Λευκού Οίκου από μέρους του για την προώθηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μελών της οικογένειάς του.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας έκανε λόγο περί μιας «επίθεσης» της εταιρείας εναντίον της πολιτικής του Τραμπ. «Το να έχει κανείς ανησυχίες για τις πολιτικές» του αμερικανικού προέδρου είναι ένα πράγμα, αλλά το να επιτίθεται εξαιτίας τους «εναντίον ενός μέλους της οικογένειάς του απλά δεν είναι αποδεκτό. Και ο πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα ως πατέρας να αντισταθεί» σε μια ενέργεια, είπε ο Σπάισερ ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια του Τραμπ για την «άδικη» κίνηση της αλυσίδας.

Η Νάνσι Πελόσι, επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως και άλλα στελέχη του κόμματος, αντέδρασαν έντονα. Η Πελόσι έκανε λόγο περί μιας «ανάρμοστης» τοποθέτησης από έναν «εντελώς ανάρμοστο πρόεδρο».

Ο γερουσιαστής Μπομπ Κέισι διεμήνυσε θα προσφύγει για το θέμα στην υπηρεσία ηθών και διαφάνειας της κυβέρνησης.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον μιας εταιρείας που συνδέεται με συμφέροντα του ιδίου ή κάποιου μέλους της οικογένειάς του.

 
Περισσότερα: Τραμπ

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER