Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Έτοιμο το Μεξικό για συζητήσεις με την νέα αμερικανική κυβέρνηση

 
 
 
Ανοιχτό σε συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου, ασφάλειας και μετανάστευσης, δηλώνει το Μεξικό. Σημαντική συνάντηση του προέδρου της Toyota με τον Μάικ Πενς στην Ουάσιγκτον
 

Μετά τις εξαγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ ότι ετοιμάζεται να δημιουργήσει έναν εργασιακό, εμπορικό και οικονομικό παράδεισο στις ΗΠΑ, αλλά και τις δηλώσεις του ότι πρόκειται να ξεκινήσει την ανέγερση του τοίχους, έτοιμη δηλώνει η κυβέρνηση του Μεξικού για διαπραγματεύσεις.

 

Το Μεξικό θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί με την νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θέματα που αφορούν το εμπόριο, την ασφάλεια και τη μετανάστευση, αλλά δεν θα πληρώσει για να χτιστεί ένα τείχος στα σύνορα των δύο χωρών, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Μιλώντας σε ακροατήριο ξένων διπλωματών, ο Πιένα Νιέτο δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προωθεί την ενοποίηση του ελεύθερου εμπορίου στη Βόρεια Αμερική.

Το Μεξικό μπορεί να επενδύσει σε πιό ασφαλή σύνορα, αλλά όχι σε τείχος, πρόσθεσε, ωστόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συνυπεύθυνες για τη μετανάστευση και θα πρέπει να εργαστούν για να σταματήσουν τη ροή παράνομων όπλων προς το νότο.

Ο πρόεδρος της Toyota συναντήθηκε με τον Μάικ Πενς στην Ουάσιγκτον

Ο πρόεδρος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, Ακίο Τογιόντα, συναντήθηκε την Τρίτη στην Ουάσιγκτον με τον Μάικ Πενς, που αναλαμβάνει την αντιπροεδρία της χώρας υπό την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο Τογιόντα αναμενόταν να εξηγήσει πώς συνεισφέρει στην αμερικανική οικονομία η εταιρεία του, ανέφερε το πρακτορείο χωρίς να αναφέρει τις πηγές του.

Την περασμένη εβδομάδα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τραμπ είχε απειλήσει την Toyota με "μεγάλο φόρο εισαγωγής" εάν αρχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα μάρκας Corolla για την αμερικανική αγορά σε νέο εργοστάσιο που σχεδιάζει να χτίσει στο Μεξικό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 
Περισσότερα: Τραμπ

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus