Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Έτοιμος ο Πούτιν για να συναντήσει τον Τραμπ

 
 
Δηλώσεις και επιστολές από τον Ρώσο πρόεδρο για να επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα οι σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ
 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως αναμένει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας θα επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα και πως είναι έτοιμος να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον προσκαλέσει.

 

"Αν ο Τραμπ με προσκαλέσει να ταξιδέψω στις Ηνωμένες Πολιτείες, και βέβαια θα πάω", δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

"Αναμένω μια αλλαγή στις σχέσεις μας και μια επιστροφή στην κανονική δια-κυβερνητική επικοινωνία, προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η χώρα μας και ο κόσμος, αρχικά στους τομείς της ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης", δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το RIA.

Μάλιστα, στις 15 Δεκεμβρίου ο Πούτιν είχε στείλει προσωπική επιστολή στον Τραμπ, με θέμα την αποκατάσταση της διμερούς συνεργασίας Ρωσίας–ΗΠΑ και την αναβάθμισή της σε ένα "νέο επίπεδο".

"Ελπίζω ότι... θα είμαστε σε θέση –ενεργώντας με ένα εποικοδομητικό και ρεαλιστικό τρόπο– να πραγματοποιήσουμε πραγματικά βήματα προς την αποκατάσταση του πλαισίου της διμερούς συνεργασίας μας σε διάφορα ζητήματα καθώς και να αναβαθμίσουμε τη συνεργασία μας στη διεθνή σκηνή σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο", έγραψε ο Πούτιν στην επιστολή του, σύμφωνα με την ομάδα του Ρεπουμπλικάνου η οποία έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας.

Ο Τραμπ, με ανακοίνωση που συνόδευε τη δημοσίευση της επιστολής, τόνισε πως ελπίζει οι δύο χώρες να "ανταποκριθούν σε αυτές τις σκέψεις", αντί να "χρειαστεί να ακολουθήσουν μια διαφορετική οδό".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 
Περισσότερα: Πούτιν, Τραμπ

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER