Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Φιγιόν: Οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας είναι άσκοπες χρειάζεται διάλογος

 
 
Ο υποψήφιος της δεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φιγιόν προειδοποιεί για τον κίνδυνο η Ρωσία και οι ΗΠΑ να σφυρηλατήσουν δεσμούς που να αποκλείουν την ΕΕ.
 

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας είναι άσκοπες, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο το φαβορί στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η Ρωσία και οι ΗΠΑ να σφυρηλατήσουν δεσμούς που να αποκλείουν την ΕΕ.

 

Ο Φιγιόν δήλωσε πως πριν από την άρση των κυρώσεων θα χρειαζόταν κάποια χειρονομία εκ μέρους της Ρωσίας, προσθέτοντας πως και η Ουκρανία δεν κάνει αυτό που χρειάζεται για να διασφαλίσει την ειρήνη.

«Είμαι πεπεισμένος πως οι οικονομικές κυρώσεις είναι τελείως αναποτελεσματικές», δήλωσε ο Φιγιόν προς δημοσιογράφους αφού συναντήθηκε στο Βερολίνο με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. «Πρέπει να βρούμε έναν άλλο τρόπο για να μιλήσουμε».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν θέλω ο (Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ) Τραμπ να μιλήσει με τη Ρωσία σε βάρος μας. Θα ήταν ζημιά για την Ευρώπη αν ο Τραμπ μας παρέκαμπτε, κάτι το οποίο δεν είναι αδιανόητο».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER