Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Γαλλία: Προβάδισμα της Λεπέν σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

 
 
Δύο νέες δημοσκοπήσεις θέλουν την ακροδεξιά ηγέτιδα να προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, αλλά να ηττάται στον δεύτερο, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός της
 

Η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν προηγείται με ποσοστό 25% έναντι 23% του ανεξάρτητου κεντρώου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway.

 

Η Λεπέν διατηρεί έτσι αμετάβλητο το ποσοστό της στον πρώτο γύρο, ο Μακρόν σημειώνει πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ ο υποψήφιος της δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν συγκεντρώνει ποσοστό 21% διατηρώντας αμετάβλητο το ποσοστό του σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας.

Στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν υπερισχύει της Λεπέν με ποσοστό 63% έναντι 37%.

Ο Φιγιόν θα νικήσει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 60% έναντι 40%, εφόσον ο Φιγιόν περάσει στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση (Elabe), η Λεπέν εξασφαλίζει 27% των ψήφων στον πρώτο γύρο, ο Μακρόν 24% και ο Φιγιόν 19%.

Ο Μακρόν θα αναδειχθεί νικητής στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 62% έναντι 38% της Λεπέν, σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση.

Ο Φιγιόν θα κερδίσει τη Λεπέν με 58% έναντι 42% στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Elabe, η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 28 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου.

(Πηγή φωτό: AP Images / Christophe Ena)

 
Περισσότερα: Γαλλία

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER