Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Να τηρηθούν οι κανόνες στην ανακεφαλαιοποίηση της MPS

 
 
"Καμπανάκι" για τη Ρώμη η ανακοίνωση του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας. Ζητά να μη χρησιμοποιηθούν τα κρατικά κεφάλαια για την κάλυψη των ζημιών
 

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εξέφρασε ανησυχία σήμερα σχετικά με τα σχέδια της Ιταλίας να διασώσει το τρίτο μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, τη Monte dei Paschi di Siena, τονίζοντας πως η Ρώμη οφείλει να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

 

"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να κάνουν ελέγχους και να εγγυηθούν πως οι ιταλικές αρχές τηρούν τους ευρωπαϊκούς κανόνες", δήλωσε εκπρόσωπος του.

υπουργείου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ερωτηθείς σχετικά με τη Monte dei Paschi.

Ο ίδιος τόνισε ότι η προληπτική ανακεφαλαιοποίηση ενός πιστωτικού ιδρύματος από το κράτος μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και υπό αυστηρούς όρους, ενώ πρόσθεσε πως οι μέτοχοι και οι πιστωτές των τραπεζών αυτών πρέπει να είναι ανάμεσα στους πρώτους που θα υποστούν ζημίες. Για να συμβεί αυτό μια τράπεζα πρέπει να είναι φερέγγυα, συμπλήρωσε, και τα κρατικά κεφάλαια δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν ζημίες της.

"Αυτοί οι κανόνες δεν πρέπει να παρακαμφθούν", επέμεινε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER