Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Η συριακή αντιπολίτευση θέλει να πιέσει τον Άσαντ μέσω Ρωσίας

 
 
Η αντιπολίτευση ζητάει την άσκηση πιέσεων από τη Ρωσία προς τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, για την έναρξη των άμεσων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ, στη Γενεύη
 

Η συριακή αντιπολίτευση ανυπομονεί για τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Γενεύης, αλλά διαπραγματεύσεις μπορούν να λάβουν αρνητική τροπή, εάν η Ρωσία δεν ασκήσει πιέσεις στο πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ αναφορικά με τη συμμετοχή της Δαμασκού στις συνομιλίες, αλλά και για την τήρηση της εκεχειρίας, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις, μέλους της αντιπολίτευσης.

 

Ο ΟΗΕ ενεργοποίησε το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με μία συμβολική τελετή την Πέμπτη, στην οποία έλαβαν μέρος κι εκπρόσωποι των δύο πλευρών, αλλά από τότε, δεν έγινε κάποια άμεση διαπραγματευτική διαβούλευση, καθώς ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Στάφαν ντε Μιστούρα προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συναίνεση των πλευρών, για διαδικαστικά θέματα.

“Πρόκειται για ένα αργό ξεκίνημα της διαδικασίας. Θα θέλαμε τα πράγματα να γίνονται πιο γρήγορα. Έχουμε επιλογές. Συγκεκριμένες λειτουργικές επιλογές και πιστεύουμε ότι οι άμεσες διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ενεργοποιηθούν,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπασμά Κοντμανί, διαπραγματευτής από την Υψηλή Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HNC) της συριακής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Περισσότερα: Συρία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network