Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ικανοποίηση στο Ιράκ για το δικαστικό 'χαστούκι' στον Τραμπ

 
 
Η Βαγδάτη εκφράζει ικανοποίηση για την απόφαση αμερικανικού εφετείου εναντίον του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ
 

Το Ιράκ εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση αμερικανικού εφετείου εναντίον του αντιμεταναστευτικού διατάγματος που είχε υπογράψει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 

"Είναι μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση για να επιλυθούν τα προβλήματα που προκάλεσε", δήλωσε στο Reuters ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Σαάντ αλ-Χαντίθι.

Αμερικανικό εφετείο απέρριψε νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης να επαναφέρει αμέσως σε ισχύ το επίμαχο διάταγμα, που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ των πολιτών από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό και απαγορεύει επίσης προσωρινά την είσοδο προσφύγων.

Το αίτημα για άμεση επαναφορά τις ισχύος του διατάγματος εν αναμονή της πλήρους εξέτασής της έφεσης κατά της αναστολής της ισχύος του απορρίπτεται, αναφέρεται στην απόφαση του εφετείου.

Στην απόφαση προστίθεται πως αύριο Δευτέρα αναμένεται μια απάντηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης υπέρ της έφεσης που έχει ασκήσει.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε την έφεση μια ημέρα αφού ομοσπονδιακός δικαστής στο Σιάτλ διέταξε την άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης του Τραμπ.

 
Περισσότερα: Τραμπ

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER