Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ιράκ: Ολοκληρώνεται η ανακατάληψη της Μοσούλης

 
 
Αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια ενημερώνοντας τους πολίτες της Μοσούλης ότι η μάχη έχει σχεδόν τελειώσει. Ταμπουρωμένο μόνο στο δυτικό κομμάτι το ISIS
 

Επτά μήνες μετά την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τις Ιρακινές δυνάμεις, που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, φαίνεται πως σιγά -σιγά λαμβάνει τέλος, καθώς οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εκτοπιστεί σε μια απόσταση άνω των 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έχουν ταμπουρωθεί στην Παλιά Πόλη στα δυτικά εκεί που αναμένεται να δοθεί σύντομα και η τελική μάχη.

 

Μάλιστα, αεροπλάνα του συνασπισμού πέταξαν την Τρίτη πάνω από τη Μοσούλη, ρίχνοντας φυλλάδια στους πολίτες , σύμφωνα με τα οποία τους ενημέρωναν πως η μάχη πλησιάζει στο τέλος της.

Η Ιρακινή κυβέρνηση πιέζει τις στρατιωτικές δυνάμεις καθώς θέλει να ανακοινώσει την τελική νίκη πριν τις 27 Μαΐου, όταν και ξεκινά ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού, ακόμη και αν υπάρχουν θύλακες των τρομοκρατών στα δυτικά.

"Ο εχθρός βρίσκεται στο χείλος της ολικής ήττας στη Μοσούλη", δήλωσε ο συνταγματάρχης Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Τζον Ντορριάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βαγδάτη.

"Διαβεβαιώνουμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με τη βοήθεια του Θεού, θα δηλώσουμε την απελευθέρωση και εκκαθάριση της δυτικής Μοσούλης και θα ανεβάσουμε την ιρακινή σημαία πάνω από την Παλιά Πόλη", δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ιρακινών δυνάμεων Yahya Rasool.

(Πληροφορίες: Reuters, Φωτογραφία: AP Photo/Bram Janssen)

 
Περισσότερα: Isis, Τρομοκρατία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER