Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τζεντιλόνι και από τη Γερουσία

 
 
Υπέρ της νέας κυβέρνησης τάχθηκαν 169 γερουσιαστές, δίνοντας το πράσινο φως στον πρωθυπουργό Τζεντιλόνι
 

Η  ιταλική Γερουσία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι. Συνολικά, 169 γερουσιαστές τάχθηκαν υπέρ  και 99 με αρνητική ψήφο.

 

Η πλειοψηφία στην οποία μπορεί να βασισθεί η  κυβέρνηση στη Γερουσία είναι πιο περιορισμένη από εκείνη της Βουλής, με κύρια αιτία την απόφαση των 18 πρώην γερουσιαστών της Φόρτσα Ιτάλια και της  Scelta Civica (Επιλογής Πολιτών)  που είχε ιδρύσει ο  Μάριο Μόντι να μη στηρίξουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, λόγω του ότι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν κανένα υπουργείο. Σήμερα δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των  υπεύθυνων  της ομάδας αυτής,  «Ala-Scelta Civica», στο εξής θα εξετάζουν κάθε μέτρο και νόμο που θα προτείνεται και θα ψηφίζουν ανάλογα με το περιεχόμενό του.

Τις τελευταίες ώρες, παράλληλα,  τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν αναφορά σε μια νέα πιθανή εξέλιξη: αν το συνταγματικό δικαστήριο δώσει πράσινο φως, στις 11 Ιανουαρίου,  στη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος (κατά των μεταρρυθμίσεων στο εργασιακό που εισήγαγε ο Ρέντσι) το δημοψήφισμα αυτό  είναι πιθανόν  να γίνει από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Μόνος λόγος αναβολής του, θα μπορεί να  είναι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ακριβώς την ίδια περίοδο, την ερχόμενη Άνοιξη. 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER