Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Ιταλός δημοσιογράφος παραμένει υπό περιορισμό στην Τουρκία

 
 
 
Ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε έπαιρνε συνεντεύξεις για το βιβλίο του με θέμα την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για απέλαση του
 

O Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε συνεχίζει να βρίσκεται στην Τουρκία, σε καθεστώς υποχρεωτικού περιορισμού σε ξενοδοχείο, στο οποίο διαμένουν ξένοι πολίτες.

 

Η προσωρινή κράτηση του Ντελ Γκράντε διατάχθηκε από τις τουρκικές αρχές πριν από οκτώ ημέρες, όταν ο τριανταπεντάχρονος Ιταλός δημοσιογράφος βρισκόταν στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Είχε μεταβεί στην περιφέρεια της Αντιόχειας για να πάρει σειρά συνεντεύξεων που σκόπευε να χρησιμοποιήσει για τη συγγραφή βιβλίου με θέμα τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους. Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο Ντελ Γκράντε, βάσει της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί στην χώρα, δεν είχε το δικαίωμα να βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ενώ, όμως, είχαν διαρρεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επρόκειτο να απελαθεί την περασμένη Πέμπτη, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση σχετικά με το πότε ο δημοσιογράφος θα μπορέσει να αφεθεί ελεύθερος. Η οικογένειά του, από την περιφέρεια της Τοσκάνης, ζητά να μάθει σαφείς πληροφορίες, τονίζοντας ότι ο Γκαμπριέλε πρέπει να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατό στο σπίτι του, όπου τον περιμένουν η σύζυγός του και τα δυο μικρά παιδιά τους.

Έως τώρα, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών έχει κάνει γνωστό ότι ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε είναι καλά στην υγεία του και πως με την περίπτωσή του ασχολούνται αδιάκοπα οι διπλωματικές αρχές της Ρώμης.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 
Περισσότερα: Τουρκία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus