Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ξέφραγο αμπέλι τα αεροδρόμια των ΗΠΑ

 
 
Φαίνεται πως οι υπεύθυνοι ασφαλείας στα αεροδρόμια των ΗΠΑ έχουν κάνει έξαλλο τον επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας που ζήτησε να ληφθούν περισσότερα μέτρα για τον έλεγχο των επιβατών και των αποσκευών τους
 

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (Homeland Security) των ΗΠΑ Τζε Τζόνσον είπε χθες ότι είχε δώσει την εντολή σε αμερικανικά αεροδρόμια να βελτιώσουν την ασφάλειά τους, μετά από αναφορές στο τύπο ότι το προσωπικό σε σημεία ελέγχου όπου οι επιβάτες και οι αποσκευές τους περνάνε από μηχανήματα δεν είχαν καταφέρει να βρούν ψεύτικα εκρηκτικά και όπλα σε 95% των δοκιμασιών που τους υπέβαλλαν πράκτορες με πολιτικά.

 

Οι ελεγκτές ασφάλειας στα αεροδρόμια, που είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ασφάλειας Μεταφορών, δεν βρήκαν απαγορευμένα όπλα σε 67 από 70 ελέγχους σε δεκάδες αεροδρόμια στη χώρα, σύμφωνα με το κανάλι ABC News, που αναφέρθηκε σε αξιωματούχους στους οποίους κοινοποιήθηκε μια αναφορά από τον γενικό ελεγκτή της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας.

Ο Τζόνσον, του οποίου το τμήμα επιβλέπει τη Διεύθυνση, έμαθε για τα παραπάνω πρόσφατα δοκιμαστικά την περασμένη εβδομάδα.

Σε ένα τεστ, σύμφωνα με την αναφορά, οι ελεγκτές ασφάλειας σταμάτησαν έναν πράκτορα με πολιτικά όταν χτύπησε συναγερμός, αλλά όταν τον έψαξαν σωματικά τους διέφυγε μια ψεύτικη βόμβα που είχε επικολληθεί με ταινία στη πλάτη του.

Ο Τζόνσον είπε σε μια ανακοίνωσή του χθες ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων ήταν απόρρητα, αλλά ότι είχε παραγγείλει στη Διεύθυνση να αλλάξει τις διαδικασίες ελέγχου "για να επιλύσει συγκεκριμένα κενά που βρεθήκαν" στη διαδικασία ελέγχων με τους πράκτορες. Παρήγγειλε επίσης σε όλους τους αξιωματικούς και διευθυντές της Διεύθυνσης σ' όλη τη χώρα να περάσουν παραπάνω εκπαίδευση και να ελέγξουν και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν.

Οι δοκιμαστικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν, είπε, προσθέτοντας ότι "οι αριθμοί σε τέτοιες αναφορές δεν φαίνονται ποτέ καλοί όταν τους βγάζεις εκτός πλαισίου αλλά είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της συνεχούς εξέλιξης της αεροπορικής μας ασφάλειας, και τους παίρνουμε πολύ σοβαρά".

(Πηγή: ΑΠΕ)

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER