Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθησαν 35 ύποπτοι ως μέλη του ISIS

 
 
Η τουρκική αστυνομία εντείνει τις επιχειρήσεις εξάρθρωσης τρομοκρατικών δικτύων - Το Ισλαμικό Κράτος κατηγορείται για τουλάχιστον έξι επιθέσεις κατά πολιτών τους τελευταίους 18 μήνες στη χώρα
 

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 35 υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σε εφόδους που πραγματοποίησαν στην Κωνσταντινούπολη.

 

Ειδικότερα, κλιμάκια της αστυνομίας πραγματοποίησαν ταυτόχρονα εφόδους σε 41 τοποθεσίες σε ολόκληρη την πόλη και συνέλεξαν πολλά έγγραφα που συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνωση,  μετέδωσε το δίκτυο Haberturk.

Η εξτρεμιστική οργάνωση τζιχαντιστών κατηγορείται για τουλάχιστον έξι επιθέσεις εναντίον πολιτών στην Τουρκία τους τελευταίους 18 μήνες.

Συνολικά 39 άνθρωποι, κυρίως ξένοι, σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς όταν ένοπλος του Ισλαμικού Κράτους άνοιξε πυρ μέσα στο νυχτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης. Το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε την επίθεση αντίποινα για την τουρκική στρατιωτική ανάμειξη στη Συρία.

Η Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και συμμετέχει στην υπό τις ΗΠΑ συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, εισέβαλε στη Συρία τον Αύγουστο για να εκδιώξει την τζιχαντιστική οργάνωση και τους Κούρδους πολιτοφύλακες από τα σύνορά της.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 
Περισσότερα: Isis, Τουρκία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER