Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μείωση της ανεργίας στη Βρετανία κατά 4,8%

 
 
Οι άνεργοι στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 7.000 την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές 2006
 

Μείωση για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο εμφάνισε η ανεργία στη Βρετανία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σηματοδοτώντας ότι η αγορά εργασίας παρέμεινε ισχυρή παρά την απόφαση για Brexit.

 

Τα στοιχεία ωστόσο έδειξαν ακόμη ότι η άνοδος του πληθωρισμού είχε αρχίσει να διαβρώνει την αύξηση των μισθών καθώς τελείωνε το έτος, σε μια ένδειξη ότι οι καταναλωτές ίσως περιορίσουν τις δαπάνες, προκαλώντας επιβράδυνση της οικονομίας.

Η επίσημη ανεργία της Βρετανίας μειώθηκε κατά 7.000 στην περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, και ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές 2006, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία. Ο δείκτης της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 4,8%, αντίστοιχα με τις προσδοκίες.

Τα σημερινά στοιχεία αποτελούν ένδειξη ότι η αγορά εργασίας της Βρετανίας παρέμεινε σε σταθερή πορεία στο τέλος του έτους. Τα νούμερα της απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 37.000 στο τρίμηνο.

 

Πηγή φωτογραφίας: Independent

 
Περισσότερα: Μεγάλη Βρετανία

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER