Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μέσα στη Ραμάλα της Παλαιστίνης: Έτσι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα

 
 
Παρά την κατοχή και τον αποκλεισμό της Δυτικής Όχθης, οι Παλαιστίνοι στη Ραμάλα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με τρόπο "δυτικό" (Vids)
 

Η Ραμάλα είναι το διοικητικό κέντρο του Κράτους της Παλαιστίνης.

 

Παρότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Παλαιστίνιοι είναι Σουνίτες μουσουλμάνοι, κάθε χρόνο γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και την αλλαγή του χρόνου με δρώμενα "δυτικού" τύπου. Κάπως έτσι, μπορείτε να δείτε στα παρακάτω πλάνα Παλαιστίνιους με στολές Αη Βασίλη να χορεύουν στο κέντρο της πόλης τους με δεκάδες άλλους συμπατριώτες τους να βιντεοσκοπούν. Σε άλλο βίντεο, παιδιά με κόκκινα σκουφάκια παρακολουθούν τα λαμπιόνια του δέντρου της κεντρικής πλατείας, να ανάβουν.

 

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα, οι εντάσεις στην περιοχή δεν έχουν εκλείψει. Μέσα σε αυτή την περίοδο έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 231 Παλαιστίνιοι στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Το Τελ Αβίβ υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 156 από αυτούς ήταν δράστες επιθέσεων με στόχο δυνάμεις ασφαλείας, που χρησιμοποιούσαν διάφορα όπλα, ακόμα και κουζινομάχαιρα. Ακόμα 33 Ισραηλινοί και δύο επισκέπτες Αμερικανοί σκοτώθηκαν μέσα σε αυτό το διάστημα.

Οι νέοι Παλαιστίνοι εξεγείρονται καθώς το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει την κατοχή και συνεχίζει το πρόγραμμα εποικισμών, ενώ δεν έχει βρεθεί πολιτική λύση για την περιοχή.

Πηγή βίντεο: Raya FM

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER