Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Νίκη του Τραμπ στη μάχη με το Ανώτατο Δικαστήριο προβλέπει ο Πενς

 
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επικρατήσει στη μάχη για το Ανώτατο Δικαστήριο "με τον έναν ή τον άλλο τρόπο", διαμηνύει ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς
 

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς προειδοποίησε τους πολιτικούς του αντιπάλους του Δημοκρατικού Κόμματος να μην επιχειρήσουν οποιαδήποτε ενέργεια στο Κογκρέσο προκειμένου να εγείρουν προσκόμματα στη διαδικασία έγκρισης του διορισμού του υποψηφίου που πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό θα γίνει «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

 

Για τον διορισμό του Νιλ Γκόρσατς, ενός δικαστή με συντηρητικές θέσεις, τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε την Τρίτη για να καταλάβει την ένατη έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ η οποία παρέμεινε κενή εδώ κι ένα χρόνο, αναμένεται να διεξαχθεί μια σφοδρή μάχη στη Γερουσία.

Ο 49χρονος Γκόρσατς πρέπει να συγκεντρώσει 60 ψήφους εκ των 100 της Γερουσίας. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι καταλαμβάνουν 52 έδρες στη Γερουσία, επομένως πρέπει να πάρουν με το μέρος τους 8 στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία» επισήμανε ο αντιπρόεδρος σε ένα συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Φιλαδέλφεια.

«Θα πρόκειται για μια απερίσκεπτη και χωρίς προηγούμενο ενέργεια».

Όμως, «εμείς θα εργαστούμε με τα ηγετικά στελέχη της Γερουσίας» προκειμένου να επιτύχουμε την έγκριση του διορισμού του «με τον ένα τρόπο ή τον άλλο», συμπλήρωσε επιχειρώντας να καθησυχάσει το ακροατήριο.

«Αυτή η έδρα δεν ανήκει σε κανένα κόμμα ή ιδεολογία» τόνισε, παραλείποντας ωστόσο να αναφερθεί στον τρόπο που αντέδρασαν τον περασμένο χρόνο οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, που εμπόδισαν την υποψηφιότητα του Μέρικ Γκάρλαντ, του δικαστή που είχε επιλέξει ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για να καταλάβει την ένατη έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Επρόκειτο να αντικαταστήσει τον συντηρητικό δικαστή Άντονιν Σκάλια, που απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο Νιλ Γκόρσατς, υποστηρικτής της θανατικής ποινής και υπέρμαχος των θέσεων της συντηρητικής Αμερικής σε ζητήματα που αφορούν την οικογένεια, την θρησκεία ή το δικαίωμα στην άμβλωση, θα «συνεχίσει το έργο εκεί όπου ο δικαστής Σκάλια το άφησε», υποσχέθηκε ο Μάικ Πενς.

 
Περισσότερα: Τραμπ

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER