Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Νοσταλγοί του Μουσολίνι οι δύο Ιταλοί αστυνομικοί που εκτέλεσαν τον Αμρί

 
 
Η Γερμανία δεν θα δώσει διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς που εκτέλεσαν τον Ανίς Αμρί διότι διαπιστώθηκε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξυμνούσαν τον Μουσολίνι
 

Η Γερμανία δεν θα δώσει διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνμικούς που εκτέλεσαν τον Ανίς Αμρί. Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, το γερμανικό κράτος δεν πρόκειται να δώσει, τελικά, διάκριση στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς Λούκα Σκατά και Κρίστιαν Μόβίο, οι οποίοι στις 23 του περασμένου Δεκεμβρίου εξετέλεσαν στο Μιλάνο τον Τυνήσιο τρομοκράτη Ανίς Αμρί.

 

Όπως γράφει η Corriere, με αναφορά σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild η κυβέρνηση της Άγκελας Μέρκελ είχε την πρόθεση να ευχαριστήσει δημοσίως, με διάκριση, τους δύο αστυνομικούς που εντόπισαν και εξετέλεσαν τον Ανίς Αμρί, ο οποίος, βάσει των ερευνών, πραγματοποίησε την τρομοκρατική επίθεση στην υπαίθρια αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, δύο υπουργοί της Γερμανίδας Καγκελάριου φέρονται να αντέδρασαν, διότι διαπιστώθηκε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί εξυμνούσαν τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, έκαναν τον χαρακτηριστικό φασιστικό χαιρετισμό και είχαν εκφράσει  ρατσιστικές θέσεις και απόψεις.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί,πάντως, από το ιταλικό δημόσιο σε νέα, απόρρητη υπηρεσία, για να προστατευθούν από τυχόν εκδίκηση της ισλαμικής τρομοκρατίας

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER