Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ντέιβις: Μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit

 
 
Ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός κάλεσε τους συναδέλφους του να προετοιμαστούν και για το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας
 

Ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, είπε σήμερα στην ομάδα των κορυφαίων υπουργών πως πρέπει να προετοιμαστούν όχι μόνο για έναν έπειτα από διαπραγματεύσεις διακανονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για το "απίθανο σενάριο" να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit, δήλωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

 

Σε τακτική συνάντηση των κορυφαίων υπουργών, ο Ντέιβις περιέγραψε εκτενώς την "κλίμακα και την πολυπλοκότητα" της δουλειάς που έχει να αντιμετωπίζει μια κυβέρνηση, η οποία θα ενεργοποιήσει σύντομα την επίσημη διαδικασία για την αποχώρηση από την ΕΕ.

"Στη συνέχεια περιέγραψε εκτενώς την ανάγκη η κυβέρνηση να υποστηρίξει μια ομαλή έξοδο από την ΕΕ, και το πλήρες φάσμα των περιοχών πολιτικής που θα επηρεαστούν και επεσήμανε... πως πρέπει να προετοιμαστούμε όχι μόνο για έναν έπειτα από διαπραγματεύσεις διακανονισμό αλλά και για το απίθανο σενάριο κατά το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί αμοιβαία ικανοποιητική συμφωνία", είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Μέι.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης πως η Μέι επανέλαβε την αισιοδοξία της ότι η Βρετανία μπορεί να εξασφαλίσει μια καλή συμφωνία για το σύνολο της χώρας κατά τις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

 
Περισσότερα: Μεγάλη Βρετανία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER