Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής Exxon, φαβορί για ΥΠΕΞ του Τραμπ

 
 
Ο Ρεξ Τίλερσον, με μεγάλη εμπειρία στις διαπραγματεύσεις και επιχειρηματική σχέση με τον Πούτιν, αναμένεται να είναι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
 

Τον διευθύνοντα σύμβουλο της πολυεθνικής εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου Exxon Mobil Corp, Ρεξ Τίλερσον αναμένεται να ανακοινώσει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής του, σύμφωνα με το NBC News.

 

Όπως δήλωσε στο Reuters μέλος της επιτροπής της ομάδας μετάβασής του στον Λευκό Οίκο, ο 64χρονος Τίλερσον χρίστηκε φαβορί για επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας την Παρασκευή και μάλιστα το πρωί του Σαββάτου είχε συνάντηση με τον εκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο Τίλερσον έχει κερδίσει πόντους έναντι του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα το 2012, Πιτ Ρόμνεϊ.

Ως διευθύνων σύμβουλος της Exxon, ο Τίλερσον επιβλέπει δραστηριότητες της εταιρίες σε περισσότερες από 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Το 2011 η εταιρία υπέγραψε συμφωνία με την μεγαλύτερη κρατική εταιρία πετρελαίου της Ρωσίας, Rosneft για την από κοινού έρευνα και παραγωγή πετρελαίου. Από τότε, οι δύο εταιρίες έχουν σχηματίσει 10 κοινοπραξίες για έργα στη Ρωσία.

Πηγή: Reuters

 
Περισσότερα: Τραμπ

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network