Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ο Ερντογάν άσκησε έφεση στην απαγόρευση του ποιήματος που τον κατηγορεί για κτηνοβασία

 
 
Έφεση άσκησε ο πρόεδρος Ερντογάν στην απόφαση δικαστηρίου που απαγορεύει την αναδημοσίευση στίχων ποιήματος που τον σατιρίζει, αφήνοντας υπονοούμενα ότι παρακολουθεί παιδική πορνογραφία και επιδίδεται σε κτηνοβασία
 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εφεσίβαλε την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου που απαγορεύει την αναδημοσίευση μέρους των στίχων ενός ποιήματος που τον σατιρίζει, έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου του δικαστηρίου του Αμβούργου όπου κατατέθηκε το έγγραφο, σε μια υπόθεση που οδήγησε στην επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας.

 

Τον Φεβρουάριο το δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση που είχε ληφθεί πρωτόδικα και προέβλεπε την απαγόρευση της αναδημοσίευσης ορισμένων στίχων του ποιήματος το οποίο αφήνει υπονοούμενα, ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιδίδεται σε κτηνοβασία και παρακολουθεί παιδική πορνογραφία.

Ο κωμικός Γιαν Μπέμερμαν απήγγειλε το ποίημα σε τηλεοπτική εκπομπή,τον περασμένο Μάρτιο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του δικαστήριο απέφυγε, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της έφεσης και ο δικηγόρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει τις εξελίξεις. Ωστόσο, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δήλωσε ότι ο Ερντογάν επιδιώκει επιπλέον την απαγόρευση και των τελευταίων έξι στίχων του ποιήματος.

(Φωτογραφία: Presidency Press Service via AP, Pool)

 
Περισσότερα: Ερντογάν

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER