Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

O 'τιμωρός' πρόεδρος των Φιλιππίνων τώρα απαγορεύει και το κάπνισμα

 
 
Αντιμέτωποι ακόμα και με φυλάκιση οι καπνιστές στις Φιλιππίνες. Ο Rodrigo Duterte απαγόρευσε και το κάπνισμα
 

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων "ξαναχτύπησε". Αυτή τη φορά αψηφώντας το λόμπι ων καπνοβιομηχανιών στη χώρα του, ο Rodrigo Duterte, απαγορεύσει σε εθνικό επίπεδο το κάπνισμα.

 

Μετά τον "πόλεμο" που κήρυξε κατά των ναρκωτικών με χιλιάδες εμπόρους να έχουν πέσει νεκροί από την έναρξή του, ο πρώην καπνιστής Duterte υπέγραψε εκτελεστική εντολή απαγόρευσης, δημιουργώντας έναν από τους αυστηρότερους αντικαπνιστικούς νόμους της περιοχής του.

Η απαγόρευση, η οποία επιβάλλει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματική ποινή 5.000 πέσος, αναφέρει πως δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους πλέον, είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς, όπως είπε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ernesto Abella.

Επίσης, η απαγόρευση αφορά και τις διαφημίσεις καπνού, προωθητικές ενέργειες  ή χορηγίες οι οποίες υπόκεινται σε πρόστιμα μέχρι και 4.000 πέσος και ανώτατη ποινή φυλάκισης 3 ετών και πιθανή ανάκληση των αδειών εργασίας.

Το Ινστιτούτο καπνού της χώρας δεν έχει ακόμα προβεί σε κάποιο σχόλιο επί της απαγόρευσης. Σημειώνεται ότι στη χώρα υπάρχουν οκτώ καπνοβιομηχανίες.

πηγή φωτογραφίας: AP/  Bullit Marquez

Mε πληροφορίες από guardian

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER