Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ο τυφώνας Μπόπα κατευθύνεται ξανά στις Φιλιππίνες

 
 
Ξανά προς τις Φιλιππίνες κατευθύνεται ο τυφώνας Μπόπα που προκάλεσε τον θάνατο 500 ανθρώπων
 

Ο τυφώνας Μπόπα, που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 500 ανθρώπων στις νότιες Φιλιππίνες, κατευθύνεται εκ νέου σήμερα προς τη χώρα, όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

 

Ο Μπόπα, με ανέμους που φτάνουν τα 160 χιλιόμετρα της ώρα, αναμένεται να πλήξει αυτή τη φορά το βόρειο τμήμα των Φιλιππίνων και κυρίως το νησί Λουζόν, το κεντρικό νησί της χώρας, όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα Μανίλα.

Πολλοί από τους περισσότερους από 500 νεκρούς δεν έχουν αναζητηθεί ακόμη και σήμερα από τους συγγενείς τους, γεγονός που αναγκάζει τις αρχές των Φιλιππίνων να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν έναν ομαδικό τάφο, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

"Σκεφτόμαστε να θάψουμε τις σορούς που δεν έχουν αναζητηθεί εξαιτίας του κινδύνου για τη δημόσια υγεία", δήλωσε ο υποστράτηγος Άριελ Μπερνάρντο επικεφαλής της μονάδας του στρατού που διεξάγει τις επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης στην επαρχία Κομποστέλα Βάλεϊ του νησιού Μιντανάο.

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργία, 546 σοροί έχουν εντοπιστεί από την Τρίτη οπότε ο τυφώνας έπληξε τη χώρα, όμως τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 452 νεκρούς, 463 τραυματίες και 532 αγνοούμενους.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. «Πιθανόν οι μισοί από τους αγνοούμενους είναι πλέον νεκροί», δήλωσε ο κυβερνήτης της Κομποστέλα Βάλεϊ Αρτούρο Ούι.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνο Ακίνο ο τρίτος έχει κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης "εξαιτίας της σοβαρότητας της καταστροφής".

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, θα ενταθούν οι προσπάθειες παροχής βοήθειας στους πληγέντες, ενώ θα αποδεσμευθούν πόροι για την ανακούφισή τους. Παράλληλα, θα γίνει έκκληση για διεθνή βοήθεια και προσπάθεια "να ελεγχθούν αποτελεσματικά οι τιμές των βασικών προϊόντων στις πληγείσες περιοχές".

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER