Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Οι φορολογικές απαλλαγές του νέου ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στο στόχαστρο των Δημοκρατικών

 
 
Κατηγορίες κατά του Ρεξ Τίλερσον για αθέτηση της υπόσχεσής του να παραδώσει τα στοιχεία
 

Αθέτησε την υπόσχεσή του να παραδώσει τα στοιχεία για τις φοροαπαλλαγές του, κατηγορούν οι Δημοκρατικοί τον επιλεγμένο από τον Ντόναλντ Τραμπ ως νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.

 

“Εάν ερωτηθώ, θα γνωστοποιήσω πληροφορίες για τις φορολογικές απαλλαγές μου την τελευταία τριετία, επί μιας εμπιστευτικής βάσης για τη διαδικασία” είχε γράψει ο Τίλερσον στο ερωτηματολόγιο που του είχαν στείλει Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί.

Τώρα οι Δημοκρατικοί τον κατηγορούν ότι άλλαξε στάση: “Είναι ενοχλητικό, γιατί την προηγούμενη εβδομάδα είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπήρχε απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ της μεταβατικής ομάδας, της μειοψηφίας, αλλά και της πλειοψηφίας στη Γερουσία για το θέμα αυτό. Είναι προφανές ότι κάτι έχει αλλάξει", δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος των Δημοκρατιικών.

Οι Ρεπουμπλικανοί απαντούν ότι ο Τίλερσον ήταν θετικός στο να παρέχει “πληροφόρηση” σχετικά με τις φορολογικές απαλλαγές του και όχι με το οικονομικό ύψος των απαλλαγών του.

Ο Μπόμπ Κόρκερ, Ρεπουμπλικάνος και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, δηλώνει ότι από τους υποψηφίους για την ηγεσία του αμερικανικού ΥΠΕΞ δεν ζητείται η κατάθεση τέτοιων εγγράφων. “Επί τη βάσει της πρακτικής που ακολουθείται, δεν ζητείται για τους υποψηφίους που ελέγχονται από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων η κατάθεση τέτοιων εγγράφων. Η επιτροπή δεν έχει ζητήσει από τον κύριο Τίλερσον την κατάθεση των φορολογικών απαλλαγών του,” δήλωσε ο Κόρκερ στο CNN. “Θα καταθέσει εκτενή στοιχεία για τα οικονομικά του. Τα στοιχεία αυτά, αναμένεται να κατατεθούν τις επόμενες ημέρες. Η επιτροπή μας, θα ακολουθήσει τις ίδιες διαδικασίες για την υποψηφιότητα του κυρίου Τίλερσον, όπως αυτές που ακολουθούσε προτού γίνω μέλος της, πριν από δέκα χρόνια",  δήλωσε ο Κόρκερ, σύμφωνα με το CNN.

 

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER