Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ολάντ: Η μάχη της Μοσούλης μπορεί να τελειώσει πριν το καλοκαίρι

 
 
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε την πεποίθηση πως η μάχη με το ΙΚ στο Ιράκ μπορεί να λάβει τέλος πολύ σύντομα
 

Η μάχη που δίνουν οι ιρακινές δυνάμεις και ο διεθνής συνασπισμός για να ανακαταλάβουν τη Μοσούλη μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ιράκ. Νωρίτερα, από τη Βαγδάτη όπου και βρίσκεται ο Γάλλος σοσιαλιστής, τόνισε πως η αντιμετώπιση του Isis, θα σημάνει και το τέλος των επιθέσεων πίσω στη Γαλλία.

 

Δεν τελειώσαμε με τους τζιχαντιστές, υπάρχει η Μοσούλη. Μας επιβεβαιώθηκε ότι θα μπορούσαμε να επιτύχουμε αυτόν το στόχο το συντομότερο δυνατόν

"Δεν τελειώσαμε (με τους τζιχαντιστές), υπάρχει η Μοσούλη. Μας επιβεβαιώθηκε ότι θα μπορούσαμε να επιτύχουμε αυτόν το στόχο το συντομότερο δυνατόν, την άνοιξη, σε κάθε περίπτωση πριν από το καλοκαίρι", είπε ο Γάλλος πρόεδρος αναφερόμενος στην επιχείρηση που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη.

Το ΙΚ κατέλαβε την πόλη αυτή, που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ, τον Ιούνιο του 2014.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα ο Ολάντ στη Βαγδάτη, υποστήριξε ότι θα χρειαστούν τρεις μήνες για να εκδιωχθεί το ΙΚ από το Ιράκ.

Η επιχείρηση στη Μοσούλη, το τελευταίο προπύργιο του ΙΚ στο Ιράκ, ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου. Μέχρι τώρα έχουν ανακαταληφθεί πάνω από τις μισές ανατολικές συνοικίες της πόλης, όμως ο δυτικός τομέας παραμένει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network