Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ποια χώρα κατάφερε να ξεπεράσει τη Σαουδική Αραβία σε παραγωγή πετρελαίου

 
 
Οι τρεις μεγαλύτεροι παραγωγοί του Οργανισμού, Σαουδική Αραβία, Ιράν και Ιράκ, κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, αλλά μία χώρα κατάφερε να τους ξεπεράσει
 

H Ρωσία κατάφερε να ξεπεράσει τη Σαουδική Αραβία σαν η μεγαλύτερη παραγωγός αργού πετρελαίου για τον μήνα Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα η Ρωσία παρήγαγε 10,49 εκατ. βαρέλια τη μέρα, την ώρα που η Σαουδική Αραβία έφτανε τα 10,46 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με δεδομένα που έφερε στο φως το site του Joint Organisations Data Initiative.

 

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η Ρωσία ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία από τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ συμφώνησε τον Νοέμβριο να μειώσει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου του κατά -1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στα 32,5 εκατ. βαρέλια συνολικά.

Οι τρεις μεγαλύτεροι παραγωγοί του Οργανισμού, Σαουδική Αραβία, Ιράν και Ιράκ, κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, προκειμένου να συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της ενεργειακής αγοράς.

Αναλυτικότερα η Σαουδική Αραβία δέχθηκε το Ιράν να παραμείνει σε ειδικό καθεστώς, κατά το οποίο θα αυξήσει την παραγωγή του στα 3,79 εκατ. βαρέλια ημερησίως και εν συνεχεία θα την παγώσει, ενώ στο πλαίσιο της συμφωνίας περιλαμβάνεται και ο περιορισμός της παραγωγής των χωρών εκτός ΟΠΕΚ κατά -600.000 βαρέλια ημερησίως.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η αναδιανομή ορισμένου ποσοστού από τη συνολική παραγωγή πετρελαίου στην Ινδονησία σε άλλες χώρες του Οργανισμού, με τα σημερινά της επίπεδα παραγωγής να διαμορφώνονται στα 722.000 βαρέλια ημερησίως.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤO FORTUNEGREECE:

Πόσο εντάξει είναι ο Ντόναλντ Τραμπ;
Πώς η Samsung κυριαρχεί στην οικονομία της Νότιας Κορέας
Snapchat: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την είσοδο της χρονιάς στη Wall Street

 

 
Περισσότερα: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER