Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ρωσία: Τους 71 έφθασαν οι νεκροί από την κατανάλωση λοσιόν μπάνιου που περιέχει αλκοόλ

 
 
Οι μεγάλες διαστάσεις που παίρνει το περιστατικό της μαζικής δηλητηρίασης στη Σιβηρία προκάλεσε την παρέμβαση του ίδιου του Βλαντίμιρ Πούτιν που ζήτησε αυστηρότερους ελέγχους στην αγορά
 

Ο αριθμός των νεκρών από την κατανάλωση λαδιού για το μπάνιο ως φθηνό υποκατάστατο του αλκοόλ στην πόλη Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, ανήλθε σήμερα σε 71, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

 

Σύμφωνα με δήλωση των αρχών της πόλης Ιρκούτσκ, το λάδι μπάνιου περιείχε μετουσιωμένη αλκοόλη.

Η μαζική δηλητηρίαση σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο και συνολικά 117 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν "εκ των οποίων οι 71 κατέληξαν", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Τατιάνα Λεμπέντεβα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με τις αρχές, η συσκευασία με το λάδι έφερε ετικέτα όπου αναγραφόταν ότι είναι ακατάλληλο για κατανάλωση καθώς περιέχει μεθανόλη (είναι η απλούστερη αλκοόλη), μία τοξική ουσία που χρησιμοποιείται συχνά ως αντιψυκτικό, παρότι κάποιες φορές "καταναλώνεται όπως το αλκοόλ" εξαιτίας της χαμηλής τιμής της.

Η τιμή της βότκας που διατίθεται επισήμως στο εμπόριο έχει γίνει απαγορευτική για εκατομμύρια Ρώσους, κυρίως κατοίκους της υπαίθρου, όπου το βιοτικό επίπεδο είναι χαμηλό.

Σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, σχεδόν 25 εκατομμύρια Ρώσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν αλκοολούχα ποτά από νόμιμους πωλητές.

Χθες Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες σχετικά με την πώληση των φαρμακευτικών ή καλλυντικών παρασκευασμάτων που περιέχουν αλκοόλ και διατίθενται στο εμπόριο ώστε "να μειωθεί η κατανάλωσή τους".

Χθες, οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες σε 11 σημεία πώλησης, έχουν ανακρίνοντας  περισσότερους από 100 ανθρώπους, ενώ κατάσχεσαν 6.500 λίτρα τέτοιων προϊόντων, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις.

Πηγή: ΑΠΕ

 
Περισσότερα: Ρωσία

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER