Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Σάλος στη Ρωσία: Βίντεο δείχνει φορτηγό να κυνηγάει και να πατάει μια αρκούδα

 
 
Το βίντεο έχει προκαλέσει οργή και αποτροπιασμό στη Ρωσία με τις αρχές να διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
 

Οι ρωσικές αρχές διέταξαν έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση, στο διαδίκτυο, ενός βίντεο που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη καθώς δείχνει δύο νταλίκες να παρασέρνουν σκόπιμα και να χτυπούν κατ' επανάληψη μια αρκούδα, στην τούνδρα της Σιβηρίας.

 

Το βίντεο τράβηξε ένας επιβάτης ενός οχήματος. Δείχνει δύο μεγάλα φορτηγά, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως από πετρελαϊκές ή μεταλλευτικές εταιρείες στις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, να κυνηγούν μια αρκούδα που κινείται με δυσκολία στο χιόνι.

Ένας από τους επιβάτες των φορτηγών ακούγεται να φωνάζει "Πάτα την, πάτα την!" και βγάζει μια κραυγή χαράς όταν το όχημα χτυπά το ζώο. Αφού την πάτησαν πολλές φορές, ακούγονται ανδρικές φωνές να σχολιάζουν ότι "είναι ακόμη ζωντανή" και κατόπιν χτυπούν την αρκούδα, που είναι εγκλωβισμένη κάτω από την νταλίκα, με μια σιδερόβεργα.

Το βίντεο αναρτήθηκε την Δευτέρα στο διαδίκτυο και στη συνέχεια μεταδόθηκε από πολλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία της Γιακουτίας ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για την υπόθεση. "Προς το παρόν έχουμε καθορίσει ότι στο βίντεο εμφανίζονται κάτοικοι της Γιακουτίας" είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ιρίνα Φολκ. "Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε αυτοί οι τιποτένιοι να τιμωρηθούν με την αυστηρότερη ποινή", σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος Σεργκέι Ντονσκόι.

Οι αρκούδες που δεν καταφέρνουν να βρουν καταφύγιο για να πέσουν σε χειμερία νάρκη μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες και συχνά οι αρχές τις σκοτώνουν αν τυχόν εντοπιστούν κοντά σε πόλεις ή χωριά. Πέρσι είχε προκαλέσει κατακραυγή ένα άλλο βίντεο που έδειχνε εργάτες σε μια στρατιωτική βάση της Αρκτικής να πετούν μια κροτίδα, κρυμμένη μέσα σε φαγητό, σε μια αρκούδα και το ζώο να βρυχάται από τον πόνο.

 

 
Περισσότερα: Ρωσία

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER