Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Σκότωσε τον Κιμ Γιονκ Ναμ για 90 δολάρια

 
 
Η γυναίκα που φέρεται να ευθύνεται για τη δολοφονία του αδερφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη, ισχυρίζεται πως πίστευε ότι συμμετείχε σε φάρσα και όχι σε φόνο
 

Η γυναίκα από την Ινδονησία που συνελήφθη στη Μαλαισία για το φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, αδερφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη, ισχυρίζεται στις αρχές πως πλήρωσε 90 δολάρια προκειμένου να λάβει μέρος σε μια φάρσα στο αεροδρόμιο. Φάρσα η οποία κατέληξε στο θάνατο του εξόριστου μέλους της οικογενείας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

Η Siti Aisyah ανέφερε επίσης στην αστυνομία πως δεν ήθελε οι γονείς της να τη δουν υπό κράτηση, μια μόλις μέρα μετά την αποκάλυψη πως για τη δολοφονία στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουπούρ χρησιμοποιήθηκε χημικό όπλο VX.

Στο μεταξύ, η αστυνομία της χώρας ανακοίνωσε πως σκοπεύει να ελέγξει εξονυχιστικά το αεροδρόμιο για ίχνη τοξικών χημικών, έπειτα από τη δολοφονία της 13ης Φλεβάρη. Ο Κιμ έπεσε νεκρός μόλις λίγες ώρες μετά την επίθεση, όταν δύο γυναίκες τον πλησίασαν από πίσω και όπως φαίνεται τον τρύπησαν με βελόνες στο πρόσωπο.

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς της Ινδονήσιας, η αστυνομία πιστεύει πως εκείνη και η Βιετναμέζα συνεργός της που επίσης κρατείται γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν.

 

ΠΗΓΗ Guardian

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER