Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στην Τουρκία μεταβαίνει ο νέος επικεφαλής της CIA

 
 
Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ερντογάν στον απόηχο της συνομιλία του με τον Τραμπ. Στο τραπέζι σχέδιο ανακατάληψης της Ράκα, Κούρδοι και Γκιουλέν
 

Την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό πραγματοποιεί σήμερα στην 'Αγκυρα ο νέος επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο. Η επίσκεψη αυτή, που χαρακτηρίζεται από τον τουρκικό Τύπο «αιφνίδια», προέκυψε από την προχθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου Ερντογάν και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 

Ο Μάικ Πομπέο κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής Προεδρίας, πρόκειται θα συζητηθούν τα θέματα του ΡΥD, της δράσης της οργάνωσης του Γκιουλέν στην Τουρκία και στις ΗΠΑ, όπως και το θέμα της έκδοσης του ιδίου του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Τουρκία έχει ήδη παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο και αναλυτικό σχέδιο για την ανακατάληψη της Ράκα από τον ISIS, και πως και αυτό θα συζητηθεί με τον νέο αρχηγό της CIA.

Ο κ. Καλίν προσέθεσε ότι σε αυτό το θέμα ο Πρόεδρος Τράμπ εμφανίστηκε θετικός και πρόκειται να μελετηθεί αναλυτικά σε αυτή την επίσκεψη.

Πηγή: ΑΠΕ

 
Περισσότερα: Ερντογάν, Τραμπ, Isis

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network