Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Σύζυγος Τζο Κοξ: Ισλαμιστές και ακροδεξιοί έχουν την ίδια ιδεολογία

 
 
Ο σύζυγος της Τζο Κοξ δήλωσε ότι ακροδεξιοί και ισλαμιστές μοιράζονται κοινή ιδεολογία και πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο
 

Ο σύζυγος της Τζο Κοξ ανέφερε με αναρτήσεις του στο Twitter ότι ακροδεξιοί και ισλαμιστές μοιράζονται την ίδια ιδεολογία και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

 

Οι αναρτήσεις του που μεταδόθηκαν από τον Guardian έγιναν μετά το νέο περιστατικό βίας στο βόρειο Λονδίνο, όταν ένα βαν έπεσε σε μουσουλμάνους που εξέρχονταν από τέμενος όπου προσεύχονταν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν οκτώ.

"Οι ακροδεξιοί και οι ισλαμιστές οδηγούνται από το ίδιο μίσος των διακρίσεων, από την ίδια ιδεολογία ανωτερότητας και χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές. Πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι δύο. Όταν οι ισλαμιστές επιτίθενται ρίχνουμε τα βέλη μας στους ηγέτες τους που υποκινούν το μίσος. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και με εκείνους που ενδυναμώνουν την ισλαμοφοβία", έγραψε ο Μπρένταν Κοξ.

 

Θυμίζουμε ότι η Τζο Κοξ ήταν βουλευτής του αγγλικού Εργατικού Κόμματος.

 

Στις 16 Ιουνίου 2016, η Κοξ πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε επανειλημμένα στο Μπέρσταλ, σε ομιλία στους ψηφοφόρους της, μία εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα για την παραμονή ή αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο δολοφόνος της, Τόμας Μέιρ, δήλωνε "πολιτικός ακτιβιστής" και στο διαμέρισμα του βρέθηκαν ναζιστικά βιβλία και σύμβολα. Η Τζο Κοξ ήταν υπέρμαχη της παραμονής στην ΕΕ.

Φωτογραφίες: Associated Press

 
Περισσότερα: Επίθεση στο Λονδίνο

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER