Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τα υπόγεια τούνελ του ISIS

 
 
Μυστικά υπόγεια τούνελ που έχουν δημιουργηθεί από το Ισλαμικό Κράτος εντοπίστηκαν κάτω από την Κουρδική πόλη Σιντζάρ (Pics + Video)
 

Ολόκληρο δίκτυο με μυστικά υπόγεια τούνελ εντοπίστηκαν στην Κουρδική πόλη Σιντζάρ, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, προκειμένου να κινούνται και να δρουν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Η πόλη που ελέγχονταν για μήνες από τους μαχητές Ισλαμικού Κράτους, απελευθερώθηκε από Kούρδους αντάρτες το Νοέμβριο.

 

 

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη αποκάλυψαν αυτό που οι απελευθερωτικές δυνάμεις δεν είχαν προβλέψει, ένα δίκτυο μυστικών τούνελ που έκανε τις μετακινήσεις και τη δράση τους ευκολότερη.

 

Το δίκτυο των τούνελ εκτείνεται για εκατοντάδες μέτρα και εικάζεται ότι σκάφτηκαν με την αναγκαστική εργασία αιχμαλώτων.

 

Μέσα στο υπόγειο δίκτυο, που διαθέτει μέχρι και ηλεκτρικό ρεύμα, οι κούρδοι αντάρτες εντόπισαν αντίτυπα του Κορανίου, αμερικανικό οπλισμό που πήραν από τον στρατό του Ιράκ και ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το Ισλαμικό Κράτος έσκαψε τα τούνελ για να μπορεί να προστατεύεται και από τις αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού.

 

Παρόμοια τούνελ έχουν σκαφτεί και κάτω από τη Ράκα, την "πρωτεύουσα" του Ισλαμικού Κράτους.

Οι είσοδοι των τούνελ είναι καλά κρυμμένες, καθώς για να μπορέσει κάποιος να τις προσεγγίσει θα πρέπει πρώτα να εντοπίσει τα σπίτια που είναι συνδεδεμένα με αυτά και μετά να τις βρει.

Η πόλη Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, είναι η πόλη των Κούρδων Γιαζίντι. Το Ισλαμικό Κράτος την κατέλαβε στις αρχές του Αυγούστου 2014, σφάζοντας χιλιάδες άνδρες και αιχμαλωτίζοντας χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια ως σκλάβες του σεξ.

(Πηγή: Dailymail)

 
Περισσότερα: Τρομοκρατία, Isis

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER