Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Το δώρο του Πούτιν στην κόρη του ύψους 30 εκατ. δολαρίων

 
 
Ιδιαίτερα γενναιόδωρος ο δήμος Μόσχας, ο οποίος ενέκρινε την χρηματοδότηση για την κατασκευή του μοναδικού σε παγκόσμια κλίμακα ακροβατικού κέντρου. Θα διαθέτει και ελικοδρόμιο (pics)
 

Τον πρώτο και μοναδικό χώρο παγκοσμίως για το παντελώς άγνωστο στο ευρύ κοινό, άθλημα του ακροβατικού rock'n'roll, ετοιμάζεται να κατασκευάσει η Ρωσία αντί 30 εκατ. δολαρίων. Όλα αυτά για χάρη της κόρης του προέδρου της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν...

 

Σύμφωνα με το Reuters, το Zhavoronki Acrobatic Rock'n'Roll Center, όπως θα ονομαστεί, θα ανεγερθεί στα δυτικά προάστια της Μόσχας και η κατασκευή του θα χρηματοδοτηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση. Θα ανήκει στο σχολείο αθλητισμού και χορού Khamovniki, στο οποίο φοίτησε η Κατερίνα Τιχόνοβα, μαθαίνοντας και το ακροβατικό rock'n'roll.

 

Η 30χρονη, η οποία σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο είναι η μικρότερη κόρη του Πούτιν, είναι κορυφαία στο συγκεκριμένο άθλημα και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (WRRC), καθώς επίσης και ανώτερη αξιωματούχος της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, κατέχοντας τη θέση της προέδρου στη διεθνή επιτροπή και στην επιτροπή για την περιφερειακή ανάπτυξη. Να σημειωθεί ότι ο πρώην προπονητής της στο χορό, είναι διευθυντής στο σχολείο Khamovniki.

 

"Η Μόσχα αποδίδει μεγάλη σημασία στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Κατά τα τελευταία 5 χρόνια έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στη Μόσχα" αναφέρει σε δήλωσή του το αρμόδιο τμήμα του δήμου. "Αυτό το θέμα δεν έχει καμία σχέση με εμάς", επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

 

Και ελικοδρόμιο

Σύμφωνα με το Reuters, το κέντρο του ακροβατικού rock'n'roll θα απαρτίζεται από γυμναστήριο, αίθουσα τραμπολίνο, πισίνα 25 μέτρων και τη σάλα των αγώνων χωρητικότητας 2.000 ατόμων ενώ θα κατασκευαστούν επίσης εγκαταστάσεις στέγασης για 300 άτομα, μια αίθουσα συνεδρίου, ένα αμφιθέατρο διαλέξεων, ένα δίκτυο μονοπατιών για τρέξιμο και ένα ελικοδρόμιο.

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.

 

Να τονιστεί ότι στη Ρωσία αυτή τη στιγμή με το ακροβατικό rock'n'roll ασχολούνται περίπου 9.000 άτομα, αριθμός μικρός σε σχέση με άλλα αθλήματα, τα οποία ωστόσο τέτοιο "δώρο" δεν έχουν λάβει ποτέ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και ο γενικός γραμματέας της WRRC Κρέσιμιρ Μπόσναρ δήλωσε έκπληκτος από την κίνηση αυτή της Μόσχας. "Δεν βλέπω κανένα λόγο για να ξοδέψει η πόλη τόσα λεφτά. Ειδικά στη Ρωσία", είπε.

Από την πλευρά του, ο Λιούμποφ Σομπόλ, πολιτικός της αντιπολίτευσης στο δήμο, επεσήμανε: "Είναι προφανές ότι υπάρχει από πίσω μια πολιτική ιστορία. Η Μόσχα κατασκευάζει αυτό το κτίριο απλά για να ικανοποιηθούν οι προσωπικές φιλοδοξίες της κόρης του προέδρου".

 

Πηγή: Reuters

 
Περισσότερα: Ρωσία, Πούτιν

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER