Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τουρκικό δημοψήφισμα: Πρόβλημα νομιμότητας και παράνομες ενέργειες 'βλέπει' το CHP

 
 
Το τουρκικό Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα καταγγέλλει την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να κάνει δεκτά ως έγκυρες ψήφους ασφράγιστα ψηφοδέλτια - Ζητεί επανακαταμέτρηση του 60% των ψήφων
 

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, θεωρεί ότι η απόφαση που έλαβε την τελευταία στιγμή η εφορευτική επιτροπή να κάνει δεκτά ως έγκυρες ψήφους ασφράγιστα ψηφοδέλτια θα προκαλέσει "σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας" στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως ανέφερε ένα στέλεχος του κόμματος.

 

«Η Ανώτερη Εφορευτική Επιτροπή απέτυχε καθώς επέτρεψε να διαπραχθεί απάτη στο δημοψήφισμα» δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Ερντάλ Ακσουνγκέρ σε δημοσιογράφους από τα κεντρικά γραφεία του CHP στην Άγκυρα.

Κατήγγειλε επιπλέον ότι διαπράχθηκαν παράνομες ενέργειες υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης. "Πολλές παράνομες ενέργειες διαπράττονται υπέρ της κυβέρνησης σήμερα, αλλά το "όχι" θα νικήσει στο τέλος" είπε χαρακτηριστικά.

Το CHP όπως ανακοίνωσε θα ζητήσει την επανακαταμέτρηση του 60% των ψήφων του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση.

(Φωτογραφία: AP Photo / Burhan Ozbilici, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER